» Zorgaanbod » Sectoren en afdelingen » 4. Ouderenpsychiatrie
 

4. Ouderenpsychiatrie

In het najaar 2017 herorganiseerde ons ziekenhuis het zorgaanbod. De sectorenwerking werd behouden, enkele afdelingen zijn samengevoegd. Sommige afdelingen kregen nieuwe namen. Hier kan u het overzicht vinden. We passen onze website geleidelijk aan.

De ouderenpsychiatrie is bedoeld voor mensen die ouder zijn dan 65 jaar. Ook patiënten jonger dan 65 komen in aanmerking voor opname, als ze klachten ontwikkelen die met het verouderingsproces samenhangen.

We behandelen in deze sector vooral senioren met psychische problemen, ziekten en aandoeningen die nauw samenhangen met het ouder worden. Het gaat hier dan om ernstige problemen door bijvoorbeeld het wegvallen van de partner, depressie of angstgevoelens, problemen n.a.v. pensionering, lege nest, verlies van gezondheid, beginnende verwardheid…

Daarnaast is er in deze sector ook plaats voorzien voor bejaarde psychiatrische patiënten met een geringe zorgbehoefte, die langdurige behandeling nodig hebben voor hun psychose of voor persoonlijkheidsproblemen.

 
print top